ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ; 💗
WHAT'S ON TODAY'S TABLE ? 😄
WHAT'S ON TODAY'S TABLE ? 😄
(scroll down for english)
Σήμερα θα φάμε ρύζι με αρακά, καλαμπόκι και κοκκινιστό κιμά σόγιας !
Τι θα χρειαστούμε για ένα άτομο : 1 κούπα ρύζι
1/3 κούπας κιμά σόγιας
μισό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
λίγο καλαμπόκι
λίγο αρακά
3 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας ή 1 κουταλιά πελτέ
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
2 σφαιρίδια μπαχάρι
λίγο κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
Η συνταγή είναι απλή :
Βάλτε την σόγια να βράσει με μία κούπα νερό . Αφού βράσει και φουσκώσει , στραγγίξτε την.
Στην συνέχεια, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι ( και το σκόρδο εάν έχετε επιλέξει να βάλετε) και βάλτε το να βράσει μαζί με την σόγια , τον πελτέ ή τον πολτό ντομάτας και το ελαιόλαδο. Αρκετοί τσιγαρίζουν το κρεμμύδι και το σκόρδο πριν προσθέσουν τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουν δηλαδή, τις ψιλοκομμένες σκελίδες και φέτες να ψιλοτηγανιστούν στο λάδι . Προσωπικά, το αποφεύγω γιατί κάνει το φαγητό ... βαρύτερο και δυσκολότερο στην χώνεψη.
Ανακατεύουμε τακτικά ώστε να μην κολλήσουν στο πάτο του τηγανιού ή της μικρής κατσαρόλας.
Mετά από 6' βρασμού, προσθέστε τα μπαχαρικά και το κρασί ! Αφήστε τα να βράσουν για 5' ακόμα.
Στο μεταξύ, βράζουμε ρύζι (έχω χρησιμοποιήσει par boiled) . Για 1 κούπα ρυζιού προσθέτουμε 3 κούπες νερό και βάζουμε λίγο αλάτι στο νερό. Αυτό βοηθάει το νερό να βράσει πιο γρήγορα και δίνει επίσης, κάπως αλμυρή γεύση στο ρύζι. ΕΑΝ τυχόν το παρακάνετε στο αλάτι , μπορείτε ν' αδειάσετε το νερό και να ξεκινήσετε απ' την αρχή Ή να προσθέσετε ένα κομμάτι καθαρισμένης πατάτας . Η πατάτα όσο βράζει έχει την ιδιότητα ν' απορροφάει το αλάτι πολύ πιο αποτελεσματικά απ' τα υπόλοιπα υλικά. Θα χρειαστεί να σβήσετε την σόγια πριν ετοιμαστεί το ρύζι. Σβήστε την αλλά αφήστε την να ρουφήξει λίγο τα υγρά της σάλτσας.
Το ρύζι θα χρειαστεί συνολικά 10'-15' βρασμού. Αφήστε το να βράσει 10' και προσθέστε το καλαμπόκι και τον αρακά στα τελευταία 5'. Εάν τυχόν τα είχατε στην κατάψυξη, πρέπει να τα έχετε ξεπαγώσει επαρκώς πριν τα μαγειρέψετε. Μπορείτε, αν βιάζεστε, να χρησιμοποιήσετε βραστό νερό για να τα ξεπαγώσετε. Σερβίρετε κι απολαύστε ! 😊
👌👌👍
Today we 'll be eating rice with soy mince , corn and peas.
Ingredients per person :
1 cup or rice (I used parboiled)
1/3 cup of soy mince half an onion
1 clove of garlic (optional)
some corn
some peas
3 spoons of concentrated tomato juice of 1 chopped tomato
some olive oil
salt, pepper, paprika
2 cloves of whole allspice
some red wine (optional)
So, the recipe is quite simple:
Boil the soy with one cup of water and then strain it . After that, chopped up the onion and the garlic and boil them with the soy mince, the olive oil and the tomato juice or chopped tomato (whatever you've chosen to add). Stir frequently . After 6' , add the wine and the spices. Let them boil for another 5' . After that, turn off the heat and let them absorb any left liquid. Boil the rice using 3 cups of water for every 1 cup of rice. Add some salt in the water to make it boil faster and give to the rice a saltier taste.
Let the rice boil for 10'-15' . Five minutes before you turn the heat off, add in the boiling rice the peas and the corn and let them boil all together. If you had the peas and the corn in the freezer, you have to have it defrost . Use boiled water to make it happen faster.
Serve your food, enjoy your meal !😊
Comments
Post a Comment