"Ένας πλανήτης από κακάο !" Γλυκά εύκολα και γρήγορα #2



Σοκολατένιο , δροσερό , απολαυστικό, εντυπωσιακό και ... vegan !
Go guilty free :-D

Χωρίς πολυλογίες εφόσον οι εικόνες μιλούν από μόνες τους ...
Τι θα χρειαστείτε , πώς παρασκευάζεται και πώς σερβίρεται :
                                                

Υλικά : 

1. Επιδόρπιο γιαουρτιού vegan 500gr Χρησιμοποίησα της alpro αλλά μπορείτε ελεύθερα να πειραματιστείτε.  😁


2. Τρεις κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο (χρησιμοποίησα το κακάο της ΙΟΝ) .
3. Ζάχαρη ή φρουκτόζη ή σιρόπι αγαύης σε ποσότητα που εσείς θα κρίνετε αναλόγως πόσο γλυκιά        γεύση θέλετε στο γλυκό σας.Προσωπικά, προτιμώ να πικρίζει λίγο οπότε έβαλα μιάμιση κουταλιά      φρουκτόζης.
4. Μπισκότα τύπου digestive χωρίς φοινικέλαιο !!!



5. Δυο κουταλιές γλυκό του κουταλιού κεράσι ή μαρμελάδα με 80% φρούτο . Μπορείτε αντί για            κεράσι να βάλετε μύρτιλλο ή μούρο ή ακόμα και πορτοκάλι ! Ό,τι σας αρέσει να συνδυάζετε με          σοκολάτα.

Οδηγίες: 

Βάλτε το vegan γιαούρτι σ' ένα μπολ μαζί με το κακάο και τη ζάχαρη ή το γλυκαντικό που έχετε επιλέξει κι ανακατέψτε δυνατά με ένα κουτάλι. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, βάλτε το στο μπολ του οποίου το σχήμα θέλετε να πάρει. Σπάστε μέσα , προαιρετικά, ένα μπισκότο σε κομματάκια , όχι θρύμματα , κι ανακατέψτε πολύ απαλά. Έπειτα, βυθίστε μια κουταλιά της σούπας γλυκό του κουταλιού ή την μαρμελάδα με τα φρούτα (αναλόγως τι έχετε επιλέξει αλλά όχι και τα δυο μαζί), στο κέντρο του μείγματος. Αυτό , όταν παγώσει και το κόβετε με το κουταλάκι, θα έχει μείνει στο κέντρο και θα είναι πιο εντυπωσιακό. Εάν δεν σας ενδιαφέρει να παγώσει το γλυκό φρούτο στο κέντρο, μπορείτε να το ανακατέψετε α π α λ ά ώστε να πάει σ' όλο το μείγμα και να το γεύεστε σε κάθε κουταλιά.

Αφήστε το να παγώσει στην κατάψυξη.

Βγάλτε το μετά από 2-3 ώρες ή λίγο πριν το σερβίρετε .
Προκειμένου να ξεκολλήσει το μείγμα απ' την κούπα, βράστε λίγο νερό και χύστε το σ' ένα μπολ μεγαλύτερο από αυτό στο οποίο έχετε παγώσει το μείγμα. Έπειτα βυθίστε την κούπα με το παγωμένο μείγμα για λίγα δευτερόλεπτα μέσα στο βραστό νερό. ΜΗΝ αφήσετε να μπει νερό μέσα στο μείγμα σας!
Βρείτε το πιάτο στο οποίο θέλετε να το σερβίρετε . Αναποδογυρίστε την κούπα με το μείγμα κι αν χρειαστεί , ξεκολλήστε ελαφρά το μείγμα μ' ένα μαχαιράκι σε μικρή απόσταση απ' την επιφάνεια του πιάτου σερβιρίσματος. Μπορείτε να το τοποθετήσετε στο κέντρο του πιάτου και να κάνετε γύρω-γύρω τη διακόσμηση ή να το τοποθετήσετε σε μία απ' τις πλαϊνές πλευρές και να γαρνίρετε στο κενό που θα μείνει . Προτίμησα τον πρώτο τρόπο.
Θρυμματίστε μπισκότο και πασπαλίστε πάνω στο γλυκό αλλά και γύρω στην επιφάνεια του πιάτου . Έπειτα, πασπαλίστε με κακάο ρίχνοντας μέσα από σουρωτήρι την σκόνη ώστε ν' απλωθεί όσο καλύτερα γίνεται.
Χρήσιμη συμβουλή : μην το αφήσετε πολύ ώρα εκτός ψυγείου ! 💥

Εnjoy ! 😻😊💓

 






                                              












Comments

Popular posts from this blog

Πλιγούρι με μανιτάρια , tofu και μπαχαρικά !

Breakfast against Depression & Αnxiety