5 Ιδέες για πιάτα με Ρύζι
TI ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ; 😄😋
Ρ Υ Ζ Ι
Τι θα χρειαστείτε :
Ρύζι basmati
Μix πιπεριών
Μix πιπεριών
Αλάτι
Λεμόνι
Ελαιόλαδο
Cranberries ή ξανθιά σταφίδα
Διαδικασία :
Βράστε το ρύζι για 10'-15' κι έπειτα σουρώστε το καλά . Ανακατέψτε μέσα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο , λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Εάν θέλετε να γευτείτε μέσα στο ρύζι το cranberry ή την σταφίδα , ανακατέψτε τα κι αυτά μαζί κρατώντας όμως, λίγα για τη γαρνιτούρα. Βάλτε το μέσα σ' ένα μπολ του οποίου το σχήμα θέλετε να πάρει και αφήστε το για λίγη ώρα .
Όταν θελήσετε να το σερβίρετε, αναποδογυρίστε το μπολ πάνω σ' ένα μεγάλο , ρηχό πιάτο . Βοηθήστε το να ξεκολλήσει μ' ένα λεπτό μαχαιράκι. Εάν θέλετε να φτιάξετε λίγο το στρογγυλό του σχήμα, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι σούπας. Τρίψτε ψηλά , πάνω απ' το πιάτο , πιπέρι και αλάτι εάν έχετε μύλο αλλιώς απλώστε τα με το χέρι. Τοποθετήστε λίγα cranberries ή σταφίδες γύρω απ' το ρύζι και μια λεπτοκομμένη φέτα λεμονιού. Θα φαίνεται όμορφο 😊
Όταν θελήσετε να το σερβίρετε, αναποδογυρίστε το μπολ πάνω σ' ένα μεγάλο , ρηχό πιάτο . Βοηθήστε το να ξεκολλήσει μ' ένα λεπτό μαχαιράκι. Εάν θέλετε να φτιάξετε λίγο το στρογγυλό του σχήμα, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι σούπας. Τρίψτε ψηλά , πάνω απ' το πιάτο , πιπέρι και αλάτι εάν έχετε μύλο αλλιώς απλώστε τα με το χέρι. Τοποθετήστε λίγα cranberries ή σταφίδες γύρω απ' το ρύζι και μια λεπτοκομμένη φέτα λεμονιού. Θα φαίνεται όμορφο 😊

Εννοείται βέβαια, πως η συνταγή μπορεί να εμπλουτιστεί ! Αυτό είναι απλά μια καλή βάση. Μπορείτε να αναμίξετε με το ρύζι και ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα ή μανιτάρια με λίγη κρέμα (χρησιμοποιώ της aplro ή φτιάχνω μόνη μου με ρόφημα αμυγδάλου). Μην αφήσετε όμως , πολλά υγρά γιατί δεν πρόκειται να κρατηθεί αυτό το σχήμα.
![]() |

To σκεπτικό είναι ίδιο με την παραπάνω συνταγή απλά εδώ μπορείτε να προσθέσετε πολύχρωμα ντοματίνια ! Θα δώσουν μια αίσθηση φρεσκάδας σε κάθε μπουκιά και χρωματική ζωντάνια .

Εnjoy ! 😃
Εάν έχετε λίγο χρόνο μπορείτε να κάνετε την παρακάτω ιδέα . Εύκολη , γρήγορη αλλά χορταστική. Μinimal πιάτο :
Τι θα χρειαστείτε :
Καστανό ρύζι
Ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά)
Λιαστή ντομάτα
Πιπερίτσες
Γλυκόξινη σάλτσα με ανανά
Ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά)
Λιαστή ντομάτα
Πιπερίτσες
Γλυκόξινη σάλτσα με ανανά
Διαδικασία :
Βράστε το καστανό ρύζι περίπου 20' -30' . Χρειάζεται περισσότερη ώρα και περισσότερο νερό απ' ό,τι το λευκό ρύζι . Ανακατέψτε το αφού βράσει, με το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο .
Εν συνεχεία, ψιλοκόψτε την λιαστή ντομάτα και ανακατέψτε την με το ρύζι.
Σερβίρετε σχηματίζοντας μικρά scoops με τη βοήθεια ενός κουταλιού σούπας ή ενός μικρού φλιτζανιού. Προσθέστε από πάνω, την γλυκόξινη σάλτσα με ανανά. Χρησιμοποιήστε τις πιπερίτσες για διακόσμηση .
Εν συνεχεία, ψιλοκόψτε την λιαστή ντομάτα και ανακατέψτε την με το ρύζι.
Σερβίρετε σχηματίζοντας μικρά scoops με τη βοήθεια ενός κουταλιού σούπας ή ενός μικρού φλιτζανιού. Προσθέστε από πάνω, την γλυκόξινη σάλτσα με ανανά. Χρησιμοποιήστε τις πιπερίτσες για διακόσμηση .
Εnjoy ! 💗
Για το επόμενο πιάτο , θα χρειαστείτε :
1. καστανό ρύζι
2. αρακά
3. καλαμπόκι
4. μανιτάρια πλευρώτους
5. φαλάφελ
6. αλάτι, πιπέρι
7. σόγια σως ή λεμόνι
7. σόγια σως ή λεμόνι
Διαδικασία :
Βάλτε το ρύζι , καστανό κατά προτίμηση, να βράσει μαζί με λίγο αλάτι στο νερό. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε να βράζουν ο αρακάς και το καλαμπόκι . Ο χρόνος βρασμού θα είναι πιο σύντομος απ' ότι του ρυζιού. Αν θέλετε να πάρει το ρύζι γεύση λαχανικών, συνδυάστε το βράσιμο προσθέτοντας τα λαχανικά μετά από 10' που θα βράζει ήδη το ρύζι.
Στο μεταξύ, ξεπλύνετε και σουρώστε καλά τα μανιτάρια πλευρώτους . Εάν θέλετε να κάνετε γρήγορα , τηγανίστε τα αλλιώς μπορείτε και στον φούρνο με λίγο λάδι και σως σόγιας ή λεμόνι . Στον φούρνο είναι πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος αλλά πιο χρονοβόρος. Όσο γίνονται, τηγανίστε τα φαλάφελ ή βάλτε τα κι αυτά στον φούρνο μαζί με τα μανιτάρια αφού όμως, τα επαλείψετε με λίγο λάδι.
Ο συνδυασμός βγαίνει εξαιρετικά νόστιμος ! Προσωπικά, τα προτιμώ με μπόλικο λεμόνι ! Αλλά ακόμη και σκέτα να τα αφήσετε, οι γεύσεις δεν θα σας απογοητεύσουν .
Η φωτογραφία δεν δείχνει κάποιο εντυπωσιακό σερβίρισμα καθώς προέρχεται απ' την εποχή που είχα πρωτογίνει βήγκαν αλλά δεν μοιραζόμουν ακόμη τις συνταγές μου ή τις σκέψεις μου οπότε δεν μ'ενδιέφερε το πώς θα φαίνεται το σερβίρισμα . 😅🙏
Στο μεταξύ, ξεπλύνετε και σουρώστε καλά τα μανιτάρια πλευρώτους . Εάν θέλετε να κάνετε γρήγορα , τηγανίστε τα αλλιώς μπορείτε και στον φούρνο με λίγο λάδι και σως σόγιας ή λεμόνι . Στον φούρνο είναι πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος αλλά πιο χρονοβόρος. Όσο γίνονται, τηγανίστε τα φαλάφελ ή βάλτε τα κι αυτά στον φούρνο μαζί με τα μανιτάρια αφού όμως, τα επαλείψετε με λίγο λάδι.
Ο συνδυασμός βγαίνει εξαιρετικά νόστιμος ! Προσωπικά, τα προτιμώ με μπόλικο λεμόνι ! Αλλά ακόμη και σκέτα να τα αφήσετε, οι γεύσεις δεν θα σας απογοητεύσουν .
Η φωτογραφία δεν δείχνει κάποιο εντυπωσιακό σερβίρισμα καθώς προέρχεται απ' την εποχή που είχα πρωτογίνει βήγκαν αλλά δεν μοιραζόμουν ακόμη τις συνταγές μου ή τις σκέψεις μου οπότε δεν μ'ενδιέφερε το πώς θα φαίνεται το σερβίρισμα . 😅🙏
Enjoy ! 💛
Last but not least ....
Τέλος , θα δούμε το κλασσικό ρύζι με κιμά σόγιας !
Η συνταγή και τα υλικά βρίσκονται με λεπτομέρειες εδώ :
Enjoy ! 💟
ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για το ΒΡΑΣΙΜΟ του ΡΥΖΙΟΥ :
1 . Τηρείστε σε γενικές γραμμές την αναλογία 1 κούπα ρύζι - 3 κούπες νερό . Εάν είναι basmati η jasmine προτιμήστε 2 κούπες νερό ενώ εάν είναι άγριο , καστανό ρύζι κάντε τις 4.
2. Αφήστε πρώτα να βράσει καλά το νερό , (να βγάλει μπουρμπουλήθρες κοινώς) και μετά βάλτε το ρύζι. Το ίδιο ακολουθήστε για τα μακαρόνια.
3. Βράστε το προσθέτοντας λίγο αλάτι στο νερό και προαιρετικά λίγο ελαιόλαδο . Θα γίνει εξαιρετικό .
3. Βράστε το προσθέτοντας λίγο αλάτι στο νερό και προαιρετικά λίγο ελαιόλαδο . Θα γίνει εξαιρετικό .
4. Ανακατεύετέ το κι έχετε τον νου σας μην κολλήσει.
5. Εάν κολλήσει, κατεβάστε το αμέσως απ' τη φωτιά και προσθέστε λίγο κρύο νερό ανακατεύοντας πολύ απαλά.
5. Εάν κολλήσει, κατεβάστε το αμέσως απ' τη φωτιά και προσθέστε λίγο κρύο νερό ανακατεύοντας πολύ απαλά.
Until it's a Vegan World !
Comments
Post a Comment